Välkommen till Kokett Modetyger
Modetyger på postorder

Sedan mer än 20 år säljer Kokett modetyger tyg till privatpersoner och syateljéer. Tygsortimentet är inriktat på festtyger samt på fina baskvalitéer till vardagens uddaplagg. Tygerna är uppställda efter användningsområde och beskrivs med foto och text och Du beställer sedan tygprov på de som Du blir intresserad av.

Uppställningen av tygerna framgår av menyraden till vänster.

Om det inte syns en menyrad här till vänster så klicka på nedanstånde:
www.kokettmodetyger.seIndelningen av tygerna är gjord efter ”normalbruk” och är avsedda att förtydliga beskrivningen av tyget. Tygerna kan givetvis användas till andra plagg men då får man ta hänsyn till vissa egenskaper – ett blustyg är t.ex. ofta väl tunt för att användas som klänningstyg men till vissa modeller kan de gå bra.

Under rubriken kjoltyger och byxtyger finns de enfärgade, klassiska bastygerna – gabardiner mm. De lite kraftigare tygerna eller mönstrade eller tyger med ytstruktur är placerade bland dräkttyger och kavajtyger. Även bland dessa finns tyg som går till kjolar och byxor men här får hänsyn tas till tjocklek och struktur. De rutiga tygerna är samlade på en egen sida så där finns det både tunnare och grövre tyger.

Tygerna på sidan för klänningstyger passar till olika modeller och olika finhetsgrad – från vardagsklänning till liten finklänning. När det gäller festklänningstyger, balklänningstyger och tärnklänningstyger är tygerna uppdelade efter tygsort: dupionsiden, satin, chiffong, spets, sammet etc. Under rubriken brudklänningstyger är samlat olika släta bastyger i vitt, offwhite och naturvitt samt vissa mönstrade i dessa nyanser

Stuvbitar visas längst ner på de olika sidorna och är markerade med ett S före beställningsnumret.

Tygprover kan beställas via mail, telefon eller brev och en beställning på högst 10 prover som kommer in före kl.16.00 kan i regel skickas samma dag. Upp till 10 prov skickas gratis men för 11-30 st prov tas ut en portoavgift på kr 10:- .Med proverna skickas en lista med deras beställningsnummer, material, bredd och priser.

Tygbeskrivningar via skärm har sina begränsningar - färgnyanser kan variera med dataskärmar och deras inställningar och tygtjocklekar och fall får beskrivas med ord men kompletterat med bild ger det ändå en rätt bra uppfattning av ett tyg. När tyget är draperat på en docka ser man också i viss mån hur det faller och hur stort mönstret är.

Leveransvillkor – se särskild sidaTELEFON:    0171 – 44 86 63  måndag - fredag  9.00 -17.00
POSTADRESS:  Kokett Modetyger   Spadevägen 14  746 39  BÅLSTA
HEMSIDA:   www.kokettmodetyger.se
E-MAIL:     kontakt@kokettmodetyger.se